marmiminiaturen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Laatste artikelen

   
  Wij gaan er staan met alles dat maar te vervoeren is: Tudor huis, WinterWonderland, Theehuisjes en wie weet ook nog een fantasykastje.
  De theehuisjes en het WinterWonderland staan te koop.
  Wordt vast een leuke dag.
  Lees meer...   (8 reacties)


  filmpje van de werkende molen.
   
  Lees meer...   (15 reacties)

  De heks-zonder-naam roept iedereen op voor een houswarming party.

  Ja zeker: ze is eindelijk verhuisd naar Groenekan. Haar hele hebben en houden aan de bezem gehangen, kat op schoot, uil op de schouder, vervolgens flitsend langs de A2-files kwam ze daar met een zachte plof op de tafel terecht.

  Slim als ze is ging ze direct aan de slag met brouwseltjes: veel van wat ze verzamelt had is door de afvoer gegaan - die delicate heksen zaken kunnen niet tegen schudden en ook al niet tegen snelle afkoeling - hoog boven in de lucht gebeurt dat toch zo nu en dan. 
  Voor ze er mee begon heeft ze iedereen aan het werk gezet - daar over meer hier.
  Vele handen maken licht werk, nog voor dat de dag om is kan ze haar huisje betrekken.
   

   
  De werktafel is goed voorzien van ruimte en geeft ook mogelijkheden tot uitbreidingen in de toekomst.
  Heks-zonder-naam hoopt dat er snel aanvullingen komen voor haar brouwsel flessen. Er zal vast genoeg groeien hier in de omgeving dat bruikbaar is. Ook moet er een pad gevangen worden, die is niet meegekomen: dat beest had hoogte vrees zei hij, of dat waar is, is niet duidelijk, kan ook een smoesje zijn.


   
   
   
   
   
   
   
   
   
  De buitenkant van het huis is erg chique, een villa die niet misstaat in dit buitenoord van Utrecht.
   
   
   
   
  Lord Diable, de kat, heeft zich inmiddels een plek gevonden bij het haardvuur. Die verwacht dat er vanzelf muizen langskomen om zijn maag te vullen.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Morgen zal ze hout moeten gaan zoeken om een bed te gaan maken - die heeft ze nog niet. Gelukkig wel een matje voor de haard en dat slaapt ook heerlijk, zeker omdat het vuurtje de hele nacht aan blijft.


  Lees meer...   (21 reacties)
  Het was een totaal nieuwe ervaring: met Akke Ris naar een beurs, echter zonder dozen, kleden en meer van zulks en mét een boodschappenlijst. 
  Beide heb ik nog nooit meegemaakt en die samen in 1 keer: het werd een ervaring die voor herhaling vat baar is.
  Die lijst is er om de Cosy Cottage in te kunnen richten en klaar te maken voor de tentoonselling in juni.
   
   
  Na koffie met een zondags extra reisden we af naar Alkmaar.
  Daar begon al zoiets vreemds: betalen voor de toegang met veel kleingeld uit een rammelende beurs. Meneer achter de kassa ging direct over tot ruilhandel!
    
   
   
   
  Toen kwam die lijst dus tevoorschein, Jasmina heeft zo haar bijdrage bij wie dat alles te vinden zou kunnen zijn.

  De beurs was meer gericht op scrapbook dan op miniaturen - dat maakte het zoeken makkelijk en hield veel tijd over voor andere zaken.  Tijd voor bij kletsen met collega standhouders.
  Ik heb me dik vermaakt met het vast leggen van al die vrolijke onderonsjes met collega standhouders.
   

  En met het verstrijken van de tijd groeide de zakjes en pakjes aan tot een flinke hoeveelheid en werd het lijstje korter en korter.
   

   
  En wat nou het allerleukste is, als bezoeker:
  tijd voor workshops volgen! Al snel had ik een standhouder ontdekt die ik ook gezien had in Zeist op de stempelbeurs. Prachtig papier verkoopt hij én geeft korte workshopjes.
  Samen hebben we een doosje, boekje en die samen in een foudraal. Voor die laatste was geen tijd meer, die maken we thuis nog wel.   
   
   
   
   
   
   
  Dit is het resultaat van Akke, die van mij komt nog....
   
   
   
  Het was een heerlijke dag - en Akke's lijst? daar staat niets meer op.
  Lees meer...   (17 reacties)
  De bewoonster voor het heksenhuis dat in Groenekan op bewoning wacht is klaar. Ze heeft een behoorlijke methamorfose ondergaan. Toen ze hier aankwam had ze alleen een zwart hansopje aan, wat karig voor een bewoonster van een villa, vonden wij.
  Mag ik jullie voorstellen aan 'heks zonder naam':
   
  Lees meer...   (9 reacties)
  Op de lijst van 'ooit gaan we dat maken' staat een hobbit huis. De boeken én de film zijn steeds terug kerende zaken in ons leven. Staat er op 19 april dit in de Daily Telegraph:
  Published: 10:59AM BST 19 Apr 2010

  Lord of The Rings fan makes miniature Frodo Baggins' home

  Dedicated Maddie Chambers has completed her own tribute to J.R.R. Tolkiens Lord of the Rings trilogy by creating a miniature model of hobbit Frodo Baggins home.

      

  Maddie, 30, spent a year building her intricate model by hand, making everything from the portraits on the walls to the household furniture and vegetable patch in the garden.
  The hobbits Bag End cottage is where the trilogy - one of the most popular books ever published - begins and ends and is home to pint-sized hero Frodo, played in Peter Jacksons record-breaking films by Elijah Wood.
  But even the hobbits whose average height is just three feet six inches tall would dwarf Maddies creation, which measures just three feet square.
  Proud Maddie, from Chesterfield, Derbyshire, said: "This all began when I was a young child and read The Hobbit and The Lord of the Rings for the first time.
  "I was about ten years old and I was instantly hooked by this magical world.
  "I have read the trilogy at least 20 times since and each time it still holds as much wonder as the first time.
  Mum-of-two Maddie has ensured even the smallest detail is faithful to the way author Tolkien and filmmaker Jackson have depicted the hobbits Middle Earth home.
  There is a tiny one-inch version of the Baggins family tree framed on one of the walls, an even smaller, fully accurate map of Middle Earth and even notes in Frodo's 'Elvish' handwriting littering the hobbits lounge.
  The kitchen is stocked with miniaturised food and utensils and a barrel bearing a longbottom leaf label the ale drunk by the hobbits in the record-breaking films.
  Every scrap of furniture been created from scratch and duvets, rugs and towels mean any tiny hobbits could live in comfort.
  There is also a shelf of microscopic books on offer and beautiful dresser drawers and wardrobes to help fashion-conscious elves look the part.

  meer zien: http://www.dollshouseblog.com/collectors/
  en haar blog: http://madshobbithole.wordpress.com/
  Lees meer...   (8 reacties)
  Zo nu en dan wordt er een swap georganiseerd die te leuk is om niet aan mee te doen. De engelse yahoogroep "The Stay at Home Miniaturists' Club" lanceerde een tuinswap en met meer tuin dan huis genoeg te bedenken om te maken toch?
  Wij maakten voor Jan in Australie een oppottafel.
   
  Jan schreef dat ze er heel blij mee is en dat hij een mooie plek bij haar krijgt. Het was leuk om het te maken en eigenlijk namen we er met moeite afscheid van.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Voor dezelfde swap maakten we 10 kleine cadeautjes en kregen er 10 voor terug:
   
  Na wat gepruts en met de aankoop van een grote hoeveelheid uien hadden we een prachtige zak met tulpenbollen en wat zaadzakjes bij elkaar.
  Zag er leuk uit, al die zakjes op een rij om ingepakt te worden.
   
   
   
   
   
   
   
   

   
   
   Na een paar weken kwamen de 10 cadeau zakjes terug
  met o zo veel heel leuke tuin dingen:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Jan in Australie maakte een prachtige Croquet set voor ons. Zo mooi! fantastische details en helemaal geweldig om de bewoners wat lichaamsbeweging te geven......
   
   
  Het is geweldig hoe gelijkwaardig het werk van deze groep miniaturisten is en dat maakt het swappen extra leuk en meer dan de moeite waard om ons beste beentje voor te zetten.
  Lees meer...   (17 reacties)
  in the Stay at home Miniaturist's Club [een wereldwijde groep van 35 miniaturisten] werd het plan opgevat om voor advent 25 cadautjes te maken en die te ruilen met iemand in de groep. Top, doe we wel, leuk toch?
  We werden gekoppeld aan Kazumi die in de buurt van Londen woont en prachtige dingen maakt. Viel tegen hoor, om 25 dingen te bedenken voor iemand die ik alleen van de mailgroep ken!
  Uiteindelijk waren dan toch 25 cadeautjes bijelkaar gesprokkeld (met dank aan Akke die een mooie victoriaanse beurs gaf)


  Het was een prachtig geheel waar we even van hebben staan genieten voor het naar het postkantoor gebracht werd.
  Sinter Klaaspapier in een mooi kleurtje om alles in te pakken. 
   
  Een doos met deksel en la gepimpt met glittertjes en glim papier werd cadeau nummer 1. Kazumi vertelde dat de la haar even ontging en ze zich afvroeg waar de ontbrekende nummers dan wel vandaan zouden komen....
   
   

  In de tussentijd kwam onze doos al aan:
   
  Duurde nog een week voor het eerste pakje open gemaakt mocht worden..... Was dat spannend, elke dag weer een pakje, raden wat er in zit en dan openmaken. Het deed me bedenken om na afloop ze allemaal weer in te pakken om nog een keer 25 dagen pret te hebben.
  Prachtige miniaturen kregen we, het een nog mooier dan het ander en allemaal bruikbaar voor de verschillende projecten waaraan we werken:
   
  Eigenlijk is alles het allermooiste: het konijntje heeft bijvoorbeeld heel lieve grijze plekjes onder zijn voetjes en zo is van elk onderdeel wel iets te vertellen.
  De hoed voor de heks is niet te beschrijven zo mooi: 
   
  Een swap die ik graag nog eens doe, al was het alleen al omdat het de lange donkere dagen in december opvrolijkte. 
  Lees meer...   (14 reacties)
  Kijk nou dan: Rowena heeft ons werk opgenomen in haar blog. Zijn wij ff helemaal naast onze schoenen!

  Ook Swapketén heeft een plekje gekregen - wereldberoemd ook in de VS....
   
  Ik was opzoek naar een workshop [fimo]kralen, iets dat veel in Arizona gedaan wordt, alleen niet als ik er ben vrees ik, en kwam daardoor Rowena tegen.
   
  Lees meer...   (8 reacties)
  Tussen alles door is er in de afgelopen tijd altijd wel zo'n klein stemmetje geweest dat meldde dat er een klus lag te wachten die elke vooruitgang blokkeert.
  Toen we begonnen met het bouwen van Domovina had Markus zich georiënteerd op het hoe en wat van de bedrading. Niet gek natuurlijk, zo kon ik me galant doch onopvallend onttrekken aan al die + en - polen, draadjes en adapters.
   
  Uiteindelijk hingen links en rechts de draden uit het huis en 3 lampen deden het. Prima resultaat voor een man met linkerhanden ideeën over elektriciteit. Toch: zo komt er van al het moois dat we al maakten niet veel meer terecht dan een opgepropte plek in de vitrinekast.

  Uiteindelijk bleek het een goed idee om wat mensen te consulteren - leuk liedje is dat toch: 'consultatie leert mens en kind wat iedereen denkt en wat iedereen vindt' - veel gezongen al die tijd.
  Op een goede dag kwam Fred de Kachelsmit en liet zien hoe van al die warboel draden 1 of 2 draden te maken die naar de achterkant van het huis gaan.
  De dagen werden weken en toch weer maanden en vaag echode die 'nog-te-doen-klus' door onze hoofden.
  Tijdens het ijsfeest in Soest, Duitsland kwam ons dilemma terspraken, want waarover spraken zij daar aan die tafel met een ijsje dan over miniaturen? Toch?
   
  We spraken af met Alex en Conny van Moritz Miniaturen dat ze een weekendje langs zouden komen om de algehele vreugde voort te zetten en tussendoor die bedrading eens te bekijken. Goed plan toch - samenwerking leert ook veel aan mens en kind tenslotte....
  De pph beurs in Amstelveen was uiteindelijk een goed moment. Markus samen met Alex aan de draadjes trekken en Mincka mee met Conny achter de kraam (helemaal wauws is dat, zo'n kraam met al die kleine bakjes met heeeel veel kleine dingetjes erin!)
   
   
  En toen? toen kwam de vaart erin: Markus zag het licht en Mincka droomde verlicht weg!
       
  En dromen doen we! En beloven ondertussen hoge bergen aan alle kinderen en dames die in de vitrinekast zitten te wachten. Het lijkt daar nu echt een wachtkamer 3de klasse!
  Lees meer...   (12 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl