marmiminiaturen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Winterwonderland - 7 Januari 2009
  Een langlopend project lijkt naar zijn voltooing te groeien. Het was een enorme geboorte van veel twijfel, opnieuw beginnen, veranderen en bovenal tegenslag. Materiaal problemen, zowel wat het vinden ervan - dat kwam goed dankzij Dimphie die nog pegelslingertjes had liggen - als constructieproblemen: geen lijm te vinden die de sneeuw vasthoudt op de ondergrond.
   
  Het begon met het maken van de schildering van de achtergrond - meer Artistaklei dan verf wat nog meer diepte eraan heeft gegeven.
   
  Daarna heeft het maanden stilgelegen - weinig inspiratie voor een winterlandschap. Toen de dagen weer korter werden ben ik het verblijf van de ijskoningin gaan maken.
   


   
  Het oorspronkelijke plan was een toren te maken van zwart Zaansbord - dat heeft van die mooie bobbletjes en is heel stevig.
  Dat ging niet door omdat mijn voorraad Zaans te krap is voor dit project, dus toen 'gewoon' zwart karton genomen. Eenmaal op hoogte viel me de kleur tegen - eerst de ramen lichter gemaakt en uiteindelijk de hele toren zilver/goud geschilderd.
  Toen werd het spannend: de kerstboomballen en -pegels bevestigen. De daarop volgende dagen had ik meer snellijm aan mijn vingers dan ooit tevoren.  Showen dus toen we visite kregen. De toren is nog in delen maar t stond wel heel leuk.... tot een van de katten langsliep...... klinkeldekling en de toren viel in duigen. De schade viel mee, 2 kleine balletjes waren stuk en die heb ik in grote voorraad liggen gelukkig.
   
  De top van de toren was een proces opzich - vele vormen heeft die gehad. Uiteindelijk heb ik een zwartekerstbal van een groter gat voorzien (en weer dichter geplakt toen er teveel afsprong bij het knippen) en er een pegel ingeplakt. Prachtig, in een woord. Het geheel opgesteld op mijn werktafel, van een afstandje bekeken of dit het nu echt zal zijn. Even aan een zijtorentje trekken, dat ding zit scheef..... jep, zwarte bal in duigen. Echt ik zoek het ongeluk soms met een lantaren, Markus heeft echt gelijk daarin. Even laten rusten dan maar, die toren komt toch als laatste in het tafreel te staan.
   
  Wat volgde was een film waard: 3 minuten schudden en dan spuiten maar, vergat de spuitbus op zijn kop te houden dus het drijfgas was snel op en de rest van de pur bleef in de bus....... veel interne discussies in mijn hoofd en lange externe stilte LOL. Op naar de Gamma voor een nieuwe bus. Weer 3 minuten schudden en als mijn hubby niet in de buurt was had een en ander zich herhaald.....  
  De rest van de pur hebben we in de tuin van Domovina en Gottschalk gespoten.
  Grappig spul trouwens, het verdubbeld zich haast in vollume tijdens het drogen.
  Landschapsstylist is wel een leuke functie voor ons, we hebben als kleine godjes het landschap gevormd totdat Markus zich in zijn bergen terug waande.
   
  Gewapend met zakken nepsneeuw en een bus met spuitlijm ging ik er flink tegenaan. Lekker buiten in het zonnejte (halverwege december was dat). Stinken die zooi! Maar mooi dat t werd. Van die prachtige vlokkerige sneeuw op de bergen. Zo hier en daar wat aangedrukt en toen laten drogen en drogen en drogen en elke keer als ik voelde of t vast zat nog maar laten drogen. Tot ik me realizeerde dat nepsneeuw en spuitlijm zich verhouden als een kat en een muis: ze krijgen elkaar nooit.......
  Uiteindelijk hebben we de stofzuiger er opgezet, alle witte zooi er weer afgehaald en toen de witte verfkwast erover, ik dreigde het landschap groen te gaan maken, uiteindelijk is het vast al lente voor het af is als het zo doorgaat. Markus stond ff naar lucht te happen voor hij liefjes zei dat dat toch geen goed idee zou zijn...... ;-)

  Zo ongeveer gaat het worden. Nog veel tedoen. Bevroren riviertje aanleggen, meertje maken, de uitgang van het kasteel van trapjes voorzien. De bomen moet nog in de sneeuw gedoopt (er is nog spuitlijm......) en dan nog sneeuw en glitter dingen om het tot een geheel te maken.
  Het lijkt erop dat ik dit project klaar heb voor het lente wordt. 

  Reacties

  op 24-08-2009 22:17
  Mincka het is geweldig geworden!De toren had ik bijna af gezien en hij is echt mooi.Het topje is ook geweldig zo.Ben benieuwd als het geheel bij elkaar staat.Petje af hoor!!!!!!!!

    door: miniakturen
  miniakturen.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:17
  Wat een origineel project Mincka!
  En wat een prachtig .....en herkenbaar....  verhaal !
  Juist zo'n onstaansgeschiedenis maakt zoiets extra leuk!
   
  Groetjes,
  Wil

  door: minidesign
  minidesign.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:18
  Haha nou uiteindelijk ....met alle tegenslagjes wat dan ook is het toch een waanzinnig mooi project ... aldoende leert men ....en weet je in onze hobby is toch nooit iets af...toch? ... was erg benieuwd naar hoe 't zou zijn met de toren erin ...en ik vind t te wauw ...mooi hoor ...sprookjesachtig ...
  gr Edward
   

  door: minispul
  minispul.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:18
  Oh ja ik ken dat met die pur fles toen ik de berg maakt van mn alpenhuis.....wat een gedoe zeg.Uieindelijk wel met een mooie resultaat maar op dat moment...De fles spoot door, de pur vloog overal heen behalve waar ik het wilde en toen ik nog wat wilde doen was het gas op. Handen en voeten te kort dus....Toen ik je verhaal las kwam mijn pur ervaring ook weer bovendrijven, hahaha!
  Een mooi project trouwens, en de wandschildering is erg knap gemaakt!
  groetjes
  priscilla

  door: priscillahaarweblog
  priscillahaarweblog.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:18
  Wat een toestand zeg , maar het wordt wel al heel erg mooi!
   
  groetjes,
  Annemieke

  door: hermelien
  hermelien.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:19

  Wat een leuk project Mincka. En als ie voor de lente toch niet klaar is ......geen ramp  ......  er komt weer een winter. Ik ben benieuwd hoe je de waterpartij gaat maken.

  groetjes, Krin


  door: krin
  krin.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:19
  Het wordt wel heel mooi na alle tegenslag, je waant je echt in een winterssprookjes land. Geweldig.
   
  Groeten Claudette.

  door: kronestein
  kronestein.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:19
  Een puur sprookje is het geworden  Ackim zo mooi!!!!
  liefs
  Carra

  door: Verveen
  carra.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:19
  Oh oh M & M, wat een slapstick! Ik zie jullie voor me......... ;-) Die zware bevalling is wel de moeite waard zeg! Het is een prachtproject, een heel mooi sprookje!
  groetjes, Kootje

  door: inemini
  inemini.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:19
  Ik kan me voorstellen dat je af en toe zin had om hele lelijke dingen te zeggen, maar het resultaat van alle ontberingen is toch echt prachtig te noemen.
  Hoop dat de afwerking als een fluitje van een cent zal gaan.
   
  Groetjes van Jolande

  door: minifantasy
  minifantasy.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:20
  het ziet er prachtig uit,inderdaad een herkenbaar verhaal ,ik spoot pur in een naaimachinekap moest een grot worden het kwam de kap uit ,de kamer in het leek wel een monster.
   
  groetjes trui

  door: truispoppenhuis
  truispoppenhuis.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:20
  Wat mooi Mincka en zeker met die achtergrond!
   
  Groetjes Jody.

    door: Jody
  www.miniaturen.web-log.nl 
  op 24-08-2009 22:20
  Hij wordt wel gaaf Mincka. Dus daar was je zo druk mee. Hi hi. Nog even doorzetten. Je hebt wel eer van je werk.
  Groetjes, Nienke.

    door: nienke  
  op 24-08-2009 22:20
  Wat ontzettend mooi is het geworden!!!!! Wat een fijn en prachtig project om aan te werken.
   
  Groetjes petra

  door: petranina
  petranina.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:20
  Wat leuk om de hele uitleg te lezen en steeds het resultaat te zien. Het is veel werk wat ik zoals lees maar móói dat het word!! Ik vind het een heel apart project, veel succes verder. Groetjes Nancy

  door: Nancy
  poppenhuishobby.punt.nl 
  op 24-08-2009 22:21
  als ik de foto zo zie is het echt een winterWONDERland.
  en de aanhouder wint, dus gewoon volhouden tot het helemaal naar je zin is.
   
  christa.

  door: freubels
  freubels.punt.nl 
  Annekebeeldhouwt op 20-12-2010 11:12
  leuk om dit NU te zien, vorige keer is me beslist ontgaan.
  En het eindresultaat mag er wezen...
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl